Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nová rolba do českolipského Sportareálu dorazila minulou  středu, nahradí třicetiletý exemplář

22. 12. 2020 | 6:39

Ledovou plochu na zimním stadionu, který je součástí českolipského Sportareálu, bude v letošní zimní sezoně upravovat zbrusu nová elektrická rolba. Kromě nákupu nákladného stroje chce město ve Sportareálu zásadně renovovat systém regulace vzduchotechniky. Zadávací podmínky pro tuto veřejnou zakázku schválili českolipští radní.

CLrolba
Foto z www.mucl.cz

Led na zimním stadionu v České Lípě doposud upravovala 30 let stará rolba, která má vzhledem ke svému věku již nárok na odchod do důchodu. Zbrusu novou rolbu tak do Sportareálu dodá firma TT-Ice Snow spol. s.r.o., která získala veřejnou zakázku s nabídkovou cenou necelé čtyři miliony korun. Rolba do Sportareálu dorazila ve středu 16. prosince. 

Další finanční prostředky do Sportareálu plánuje město investovat příští rok. Stávající systém měření a regulace, který řídí vzduchotechniku totiž již není plně funkční, je poruchový a je nutné jej zásadně renovovat. 

„Pokud bychom k této opravě nepřistoupili, hrozilo by, že bychom nebyli schopni zajistit dostatečné větrání budovy. Tím bychom se vystavili riziku uzavření bazénu hygienickou stanicí nebo poškození konstrukce budovy vzhledem k neúměrnému hromadění páry v určitých částech komplexu. Jsem proto rád, že jsme společně s kolegy našli shodu a schválili zadávací podmínky pro veřejnou zakázku,“ uvedl radní pro sport, kulturu a cestovní ruch Michal Prokop. 

Vyhlášení výběrového řízení předcházela důkladná analýza stávajícího systému, která odhalila jeho největší úskalí. Úkolem firmy, která veřejnou zakázku získá, bude nový systém nejen dodat, ale zpracovat potřebnou projektovou dokumentaci a po instalaci zajistit servis zařízení po dobu 10 let. 

„Můžeme mít pocit, že je zbytečné investovat peníze do objektu, který je nový. Je třeba si však uvědomit, že rekonstrukce Sportareálu probíhala v letech 2007-2008, což je již dvanáct let. Za tuto dobu některá zařízení již dosluhují a pokud chceme zachovat všechny služby pro naše občany, je nutné do oprav zainvestovat,“ doplnila starostka České Lípy Jitka Volfová.

www.mucl.cz