Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nové koupaliště v přírodním areálu Dubice v České Lípě navrhne zlínský Centroprojekt

04. 12. 2020 | 13:40

Projekt na nové koupaliště v přírodním areálu Dubice v České Lípě zajistí zlínská společnost Centroprojekt Group. Nabídla nejkratší dobu dodávky, ale také zkušený realizační tým. S podobnými projekty má firma zkušenosti, v minulosti spolupracovala na koupalištích a akvaparcích v Pasohlávkách, Jeseníku, Hradci Králové, ale také ve slovenském Popradu nebo chorvatské Poreči. Projektová dokumentace by měla být hotova za tři čtvrtě roku, řekla dnes ČTK mluvčí českolipské radnice Kristýna Kňákal Brožová.

koupaliště sunglasses-1284419 960 720
Ilustrační foto

O vybudování koupaliště se ve městě s 37.000 obyvateli diskutuje už 30 let. V minulosti už byly plány na výstavbu bazénu v Dubici, předchozí vedení města v čele s ČSSD ale připravilo výstavbu koupaliště vedle Sportareálu v centru. Nové vedení města v čele s ANO se rozhodlo záměr opustit a vrátit se k plánům v Dubici. Podle studie se do areálu vejde venkovní bazén o rozloze až 988 metrů čtverečních, který by mohlo denně využít kolem 1300 lidí. Počítá se s tobogánem, skluzavkami, prostorem pro plavání a vodními prvky, součástí má být i brouzdaliště. Podle odhadů přijde výstavba koupaliště na 130 milionů korun.

"Úkolem projektanta bude co nejcitlivějším způsobem do stávajícího areálu zasadit venkovní bazén o maximální kapacitě s odpovídajícím zázemím tak, aby nezasahoval do zóny s vysokým a středním povodňovým ohrožením," řekla mluvčí radnice. To vše při zachování současných atrakcí v Dubici, jako je 3D bludiště, vodní hrátky, minigolf nebo oblíbený vodní vlek. Centroprojekt má městu za 3,6 milionu korun dodat nejen kompletní projektovou dokumentaci, ale zajistit i všechna povolení, spolupracovat při výběru zhotovitele a zajistí také autorský dozor.

"Kompletní projektová dokumentace by měla být hotová v září příštího roku, do délky realizace zakázky nejsou započítány lhůty potřebné pro získání stavebního a územního rozhodnutí. Stále však počítáme s tím, že se nám podaří v roce 2022 vysoutěžit firmu, která venkovní bazén v dubickém areálu postaví. Věříme, že jsme zvolili nejvhodnější lokalitu, kde v budoucnu vyroste krásný, kvalitní areál, ve kterém budou moci naši občané trávit horké letní dny," řekla českolipská starostka Jitka Volfová (ANO).

čtk