Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Novoborské očkovací centrum zdobí výstava světoznámého fotografa Jindřicha Štreita

11. 04. 2021 | 17:27

V Městském divadle v Novém Boru uspořádala Kultura Nový Bor, s.r.o. vernisáž výstavy dokumentárního fotografa Jindřicha Štreita s názvem Vztahy.

nový bor výstavaIMG 8421
Foto: Ilona Rejholcová

„Žijeme dobu, kdy je všechno relativní.  S ničím nemůžeme jednoznačně počítat. Naopak. Změny probíhají nečekaně během krátké doby. Jednu z nadějí nám přináší ve vztazích láska......“, přibližuje téma autor výstavy.

Jindřich Štreit má na svém kontě více než 1400 samostatných výstav v Česku i zahraničí. Je zastoupen v nejvýznamnějších sbírkách tuzemských i světových. Vydal 57 knih a nespočet katalogů. V současné době slaví mezinárodní úspěch s knihou Village People, na které spolupracoval s Vladimírem Birgusem. Knihu vydal Buchkunst Berlín v několika světových jazycích, českou verzi nakladatelství Kant. Jindřich Štreit působí jako profesor na Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě.

Fotografie, které byly vystaveny v Národním divadle v Brně, mohou nyní zhlédnout návštěvníci očkovacího centra denně od 10 do 16 hodin ve foyer divadla Nový Bor. Ostatní zájemci případně po telefonické domluvě (tel. 605 351 041). „Chceme návštěvníkům našeho kulturního očkovacího centra zpříjemnit chvíle a dodat jim optimismu. Těšíme se, že brzy přivítáme i diváky na představení,“ říká Ilona Rejholcová za Kulturu Nový Bor, s.r.o. Zahájení výstavy přijela podpořit i herečka Bára Hrzánová, kterou mohou diváci znovu spatřit v novoborském divadle v říjnu v romanci podle námětu filmu Federica Felliniho: Silnice.

Výstava bude k vidění v novoborském divadle do konce října tohoto roku. Více informací také na www.divadlonb.cz.

TZ/Ilona Rejholcová