Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Obyvatelé České Lípy budou zítra debatovat o obchvatu města, který vzbuzuje zjitřené emoce

04. 11. 2019 | 8:37

Obchvat České Lípy je téma, které ve městě již mnoho let vzbuzuje zjitřené emoce. Na obchvat, který by ulevil dopravě uprostřed města, čeká Česká Lípa již dlouho. Hotová je zatím pouze drobná část, a to most a silnice od autodromu v Sosnové směrem do Dubice.

Stavba další části, v rámci které se postaví silnice z Dubice do Dolní Libchavy, by měla začít v roce 2022. Poslední část, která dovede silnici až do Nového Boru, by pak měla být zahájena o rok později.
 
Občané České Lípy se však na osud českolipského obchvatu stále ptají. Starostka města se tak propojila s ředitelem Ředitelství silnic a dálnic Liberec, které bude investorem stavby, a rozhodli se uspořádat veřejné setkání na toto téma. To se uskuteční v úterý 5. listopadu od 16:00 v Kulturním domě Crystal. 
 
„O stavbu obchvatu se intenzivně zajímám. Pravidelně se účastním setkání s ŘSD i projekční kanceláří, společně řešíme problémy, které se v rámci přípravy stavby vyskytly. Zatím se podařilo všechny vyřešit. Nicméně je vždy dobře, když mohou občané informace získat přímo u zdroje, tedy u investora stavby a lidí, kteří stavbu projekčně připravují. Jsem proto ráda, že s uspořádáním veřejného setkání i díky aktivnímu přístupu ze strany ředitele ŘSD Jana Wohlmutha souhlasili a věřím, že občané této šance využijí a přijdou,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová. 
 
www.mucl.cz