Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Obyvatelé Nového Boru mohou v anketě rozhodnout o investicích

01. 07. 2019 | 16:58

Obyvatelé Nového Boru na Českolipsku mohou rozhodnout o velkých městských investicích. Radnice vyhlásila anketu, v níž představuje sedm velkých akcí, do kterých by měly městské peníze jít. ČTK o tom dnes informovala mluvčí radnice Radmila Pokorná. Jde o akce za desítky milionů korun a vedení města chce znát priority obyvatel, aby zbytečně nevyhazovalo peníze za projekty, které by pak skončily v šuplíku.

nový bor nový
Foto: www.novy-bor.cz

Rozhodovat budou lidé o tom, zda by mělo město postavit venkovní víceúčelový bazén, dopravní terminál, venkovní kluziště, revitalizovat hlavní třídu T.G.M. a Tyršovo náměstí, investovat do krytého bazénu nebo dát přednost generální rekonstrukci městského kina. "Lidé si mohou sami určit, které z nich považují za zásadní," řekl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák (Starostové pro Liberecký kraj).

Anketa začala dnes a potrvá do 30. srpna. "Lidé mohou určit pořadí projektů známkováním od jedné do sedmi, kdy jednička patří akci, kterou považují za nejlepší, nejzajímavější," doplnila Pokorná. Anketní lístky jsou k dispozici v prázdninovém Novoborském měsíčníku. Lidé si je ale mohou vyzvednout i v Turistickém informačním centru, kinokavárně v městském kině a na podatelně městského úřadu na náměstí Míru, kam je také pak mohou vyplněné vracet. Hlasovat lze rovněž elektronicky.

"Podle výsledků ankety pak budeme zvolené investice realizovat v závislosti na rozpočtu a rozhodnutí zastupitelů," dodal Dvořák.

čtk