Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Od nového roku si v České Lípě budou hospitalizovaní malí pacienti vybírat ze tří hlavních chodů

21. 12. 2023 | 12:02

Nemocnice v České Lípě opět rozšiřuje a zlepšuje své služby, tentokrát se zaměřila na lůžkové oddělení pediatrie. Co nového mohou nejmenší pacienti očekávat? Od začátku nového roku budou mít pacienti hospitalizovaní na dětském lůžkovém oddělení možnost vybírat ze tří různých hlavních chodů.

strava pediatrie
Foto: Nemocnice Česká Lípa

Tento nápad inicioval Stravovací provoz a vedení nemocnice ho s radostí podpořilo. Marián Bučko, vedoucí nutriční terapeut, zdůrazňuje: "Často se lidé bojí nemocniční stravy, ale to neplatí pro naší nemocnici," říká. "Snažíme se neustále zdokonalovat, samozřejmě s ohledem na diety pacientů. Už od října loňského roku máme například zavedené Košíkové snídaně pro novopečené maminky, na výběr mají ze dvou variant, racionální a diabetické. Obsahují vždy vyváženou stravu plnou vitaminu, která je chystaná s rozmyslem pro maminky po porodu a ohledem na laktaci," podotýká vedoucí nutriční terapeut.

Trefit se do chutí malých strávníků není nic jednoduchého, věříme, že možnost vybrat si ze tří jídel udělá malým pacientům radost a na oběd či večeři se budou vždy těšit. "Na každé roční období jsme připravili tematické jídelníčky. Pacienti si tak vyberou a objednají den předem a pak už se mohou jen těšit na plné talíře," upřesňuje Bučko.

TZ Nemocnice Česká Lípa