Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Odborníci ošetří část stoleté lipové aleje na sídlišti Rumburských hrdinů v Novém Boru

19. 10. 2021 | 5:44

Odborná firma ošetří část stoleté lipové aleje, která lemuje silnici přes sídliště Rumburských hrdinů k Lesnímu hřbitovu v Novém Boru. Práce, které si vyžádají drobná dopravní omezení, budou probíhat v tomto týdnu od 18. 10. do 22. 10. 2021.

lípa linden-tree-817061 1280
Ilustrační foto

Jde o pokračování projektu Libereckého kraje na obnovu alejí podél vybraných krajských silnic II. a III. třídy na Novoborsku.

„V rámci jeho druhé etapy odborná firma upraví koruny u zhruba padesáti lip srdčitých,“ upřesnila zásah vedoucí životního odboru na novoborském městském úřadě Jitka Klásková.

Krajská správa silnic, p.o. realizovala první část obnovy aleje začátkem roku 2020. Tehdy silničáři nechali po konzultaci s dendrology, kteří prohlédli celou alej o více než šesti desítkách lip, pokácet devět stromů. Důvodem byl jejich špatný zdravotní stav.

www.novy-bor.cz