Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Péči o novorozence vylepší v českolipské nemocnici gelové podložky a vyhřívaná lůžka

16. 01. 2024 | 10:17

Významný krok v péči o novorozence hlásí Nemocnice s poliklinikou v České Lípě. "Nově jsme nainstalovali gelové podložky a vyhřívaná lůžka," informuje nemocniční facebook. Vyhřívané gelové podložky zajišťují ideální teplotní podmínky.

teplolužkaNsPCL2
Foto z FB Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.

"Používají se přímo v mobilní postýlce, která je umístěna na pokoji maminky. Tím dokážeme zkrátit pobyt miminka v inkubátoru a snížit čas odloučení," popisuje na sociální síti zdravotnické zařízení.

Foto z FB Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.Vyhřívaná lůžka jsou vybavena systémem, který udržuje optimální teplotu pro novorozence, ale také poskytuje možnosti pro fototerapii, monitorování a dokonce i resuscitaci.

Díky tomu jsou tato lůžka schopna poskytovat komplexní péči od prvních chvil po narození.

Lůžko disponuje zabudovanou váhou, k dispozici je časomíra pro Apgar skóre a možnost monitorování EKG, saturace a dalších hodnot. Resuscitační okruh umožňuje odsátí dýchacích cest a podání kyslíkové terapie.

Součástí lůžka je LED modré světlo, které se efektivně rozkládá po ploše matrace a slouží pro léčbu dětské žloutenky.

Dalším klíčovým prvkem je mobilnost lůžka. Plochu pro novorozence lze naklonit dle potřeby a v případě nutnosti lze použít lůžko společně s rentgenem.

Zdroj: FB Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.