Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie na Českolipsku vyšetřuje podezření na maření průběhu voleb. Údajně to bylo v Hamru na Jezeře

24. 09. 2022 | 17:40

Policie na Českolipsku má podezření na maření voleb. Jeden z voličů upozornil na otevřený notebook za plentou, policie ho zabavila. Kriminalisté, kteří případ vyšetřují, ve věci zahájili úkony trestního řízení, průběh voleb ale narušen nebyl, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Hamr na Jezeře - Hamerské jezero pláž
Idylka v Hamru na Jezeře na archivním snímku.

Kde se událost stala, policie sdělit odmítla, podle informací serveru iDnes to bylo ve volební místnosti v Hamru na Jezeře.

"Jeden z voličů policii upozornil na nestandardní umístění notebooku, vzhledem ke skutečnosti, že kriminalisté nemohli na místě vyloučit tu skutečnost, že tímto notebookem mohl být nahráván prostor za volební plentou, notebook zajistili pro účely trestního řízení," popsala událost Sochorová. Technici musí prověřit, zda na něm není nahrávka nebo zda se obraz někam nepřenášel. Jinak byl podle policejní mluvčí průběh voleb v Libereckém kraji až na tento incident klidný a žádné jiné problémy policie nezaznamenala.

čtk