Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Stavební práce omezí provoz v ulicích Špálova a Palackého v Novém Boru

15. 07. 2024 | 12:24

Severočeská vodárenská společnost, a.s. zahájí v polovině července 2024 rekonstrukci vodovodu a kanalizace v ulici Špálova a v části ulice Palackého v Novém Boru. Stavební práce, které potrvají do poloviny letošního listopadu, si vyžádají výraznější dopravní omezení. Zároveň musí obyvatelé v této lokalitě počítat s odstávkami vody, o nichž je bude provozovatel sítě Severočeské vodovody a kanalizace, a. s. informovat v předstihu.

nový bor germanič
Nový Bor, foto: Petr Germanič

„Rekonstrukce dožilé kanalizace a vodovodu bude probíhat v celé ulici Špálova, v ulici Palackého od křižovatky s ulicí Boženy Němcové po křižovatku s ulicí Sloupská a zahrnovat bude i chodník mezi bývalou restaurací Pošta a kostelem Nanebevzetí Panny Marie. Součástí budou i dva příčné překopy na silnici II/268 v ulici Sloupská. S ohledem na rozsáhlost stavby a současné zachování maximální dopravní obslužnosti budou práce probíhat po etapách,“ upřesnila Milena Mikolášková z technické správy města.

Zhotovitel Ještědská stavební společnost, spol. s.r.o. zahájí práce 15. července 2024 v ulici Špálova, kterou zcela uzavře pro dopravu mezi křižovatkami s ulicemi Palackého a Česká. Zachován zde bude pouze průchod pro pěší. Při zásazích do křižovatek bude zachovaný průjezd ulicemi Palackého a Česká, neomezí se ani provoz zastávek autobusové dopravy. Objízdná trasa povede ulicemi Palackého, Sloupská a Česká.

Poté by se měly stavební práce přesunout do ulice Palackého mezi křižovatkami s ulicemi Špálova a Sloupská (u Železářství Karel), které uvedený úsek opět zcela uzavřou pro dopravu a zachovají jen průchod pro pěší kolem výkopů a v ulici Sloupská vždy po jednom z chodníků. Objízdná trasa je naplánovaná přes ulice Palackého, Boženy Němcové a Česká. Následně by se stavební firma měla přesunout do části Sloupské ulice. Překop v její druhé polovině uzavře vjezd do Dělnické ulice. Objížďka bude přes ulice Křižíkova a Železná.

Třetí etapa nejprve zcela uzavře okolí MŠ Srdíčko v ulici Palackého mezi křižovatkami se Špálovou a Boženy Němcové. Následně se práce přesunou do zbývají části ulice Špálova po Dům s pečovatelskou službou. Průchozí zůstane jen pro chodce. Objízdná trasa bude přes ulice Boženy Němcové, Česká a Sloupská.

Poslední čtvrtá etapa postupně zahrne práce v ulici Špálova od Domu s pečovatelskou službou po křižovatku s ulicí Sloupskou a v chodníku kolem kostela Nanebevzetí Panny Marie. I zde bude platit úplná uzavírka pro dopravu (obsluha DPS bude zajištěna v koordinaci se stavební firmou) a zachovaný průchod pro pěší. Objízdná trasa povede ulicemi Sloupská, Česká a Boženy Němcové. Během prací v chodníku podél kostela zůstane zachovaný průchod okolo okružní křižovatky a vstup do kostele bez omezení. Při překopu v polovině ulice Sloupská zůstane pro dopravu zachovaný průjezd. 

Majitelé nemovitostí, jichž se rekonstrukce bude dotýkat, se budou moci domluvit ohledně zajištění zásobování s oprávněnou osobou na místě stavby. Kontakt by měli mít k dispozici vždy na označeném stanovišti v daném úseku. 

Dílčí odstávky vody, k nimž bude v průběhu rekonstrukce docházet, by se podle sdělení provozovatele sítě Severočeské vodárenské společnosti, a.s. měly týkat odběratelů v ulici Dělnická čp. 262, 325, 264, 288, Křižíkova čp. 304, 301, 842, 226, 249, 349, nám. Míru čp. 128, Palackého čp. 144, 176, 134, Sloupská čp. 272, 137, 134, 979, 129916, Špálova čp. 145, 139, 944, 143, 141, 142, 236, Tř. T. G. Masaryka čp. 2 a Železná čp. 277, 322, 318. Obyvatelé o nich budou informováni s pětidenním předstihem.

www.novy-bor.cz