Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tříletá Samantha nutně potřebuje druhou transplantaci. Kostní dřeň darovali i policisté

16. 10. 2019 | 12:00

V českolipském knihkupectví Knihomil se uskutečnil nábor dárců kostní dřeně, který za podpory Farní charity Česká Lípa pořádal Český národní registr kostní dřeně. Pracovníci  charity při této příležitosti zmínili naléhavý případ tříleté holčičky Samanthy z Českolipska, která bojuje se zákeřnou leukémií od svých sedmnácti měsíců.

samantaDRen
Foto: PČR

S její rodinou jsou pracovníci charity v kontaktu. Dívenka má ve svém nízkém věku za sebou už opakovanou léčbu chemoterapií i transplantaci kostní dřeně. Její zdravotní stav se ani přesto bohužel nezlepšil, a proto potřebuje nutně druhou transplantaci s novým dárcem. Podle lékařů se tento  dárce musí najít zhruba do  tří měsíců ...

Pomoci Samanthe čili Samulce, jak je říkají, a nebo kterémukoliv jinému pacientovi se stejným onemocněním se rozhodli policisté pořádkové jednotky územního odboru Policie ČR Česká Lípa. Dne 9. října se v českolipském knihkupectví nechali zaregistrovat pprap. Jaromír Žižka, nstržm. Pavel Arlt, pprap. Miroslav Černý, prap. Jan Mazánek  a pprap. Ondřej Frolda. 

Darovat kostní dřeň je jako darovat šanci na život. Chcete-li se dozvědět bližší informace o tom, jak i vy můžete pomoci těžce nemocným pacientům, kteří na svoji šanci čekají, klikněte na www.kostnidren.cz.

PČR/Ivana Baláková