Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V České Lípě vítalo prvňáčky celé vedení města, nezapomnělo ani na soukromou školu

02. 09. 2019 | 12:26

Všichni čtyři členové vedení České Lípy přivítali v pondělí 2. září prvňáčky v celkem 19 třídách na osmi základních školách zřizovaných městem. Nezapomněli však pozdravit také prvňáčky ve třídě na ZŠ a MŠ Klíč, která je soukromým zařízením.

clškola
Foto: wwww.mucl.cz
Jako dárky jim přinesli krásné dětské průvodce S pastelkami Městem Česká Lípa a popřáli jim, aby se jim ve škole líbilo, paní učitelky na ně byly hodné a rodiče pyšní.
 
Starostka města Jitka Volfová přivítala děti na ZŠ Dr. M. Tyrše, a to přímo na nově opraveném prostranství před školou. Zde přibyly nové stromy, povrch je krásně vyrovnaný a budou ještě dosazeny lavičky.  Z Tyršovky pak zamířila ještě na základní školu Jižní, kde děti dostaly k novému školnímu roku nově opravené atrium. 
 
Podle údajů ze zápisu v letošním roce nastoupily do prvních tříd více jak čtyři stovky dětí. Podáno bylo celkem 110 žádostí o odklad. V loňském roce nastoupilo do prvních tříd celkem 445 dětí, žádostí o odklad bylo jen 77. 
 
Stovky dětí také v letošním roce nastoupí do mateřských škol. Tam byly umístěny všechny děti od tří let. Velký zájem pak je také o dětské skupiny ve školce v Dolní Libchavě, které by mělo navštěvovat zhruba 40 dětí mladších tří let. 

www.mucl.cz