Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V polovině listopadu budou mít v Novém Boru poblíž areálu koupaliště první workoutové hřiště

20. 10. 2024 | 14:27

Město Nový Bor zahájilo práce na výstavbě workoutového hřiště poblíž areálu koupaliště. Do poloviny letošního listopadu na ploše bezmála 300 metrů čtverečních vyroste sestava hrazd, žebříků, žebřin, bradel a lavic, na nichž mohou sportovci cvičit s vlastní váhou těla.

hristechrastava2
Foto: Artur Irma

„Hřiště má rozšířit sportovní možnosti Novoboráků. Za výhodnou považujeme kombinaci s další volnočasovou infrastrukturou, která v donedávna zanedbané lokalitě podél Šporky ke koupališti od loňska vzniká. Otevřeli jsme tu první část cyklostezky do České Lípy, osadili nový mobiliář, díky aktivitě neziskové organizace Čmelák vznikla v blízkých mokřadech takzvaná Novoborská Amazonie. Plánujeme prostor doplnit ještě o dětské hřiště,“ řekl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Workoutové hřiště bude mít celkem deset sportovních prvků. „Nabídne lavice pro kliky, lehy a sedy nebo pro posilování spodní části zad, trenažér pro TRX pro dva uživatele, multifunkční sestavu pro osm osob, sklopnou hrazdu, ručkovací žebřík a stupátka o třech různých výškách,“ upřesnila Erika Štorchová z odboru rozvoje města.

Zakázku za 2,1 milionu korun vysoutěžila firma Colmex s.r.o.. Kromě samotné dodávky a instalace cvičebních prvků jsou součástí prací rovněž zemní práce, vybudování dopadových ploch, zatravnění a osazení laviček a odpadkových košů.

Zacvičit si ve venkovní „posilovně“ mohli doposud aktivní jedinci pouze v lese nad sídlištěm Rumburských hrdinů, kde měli k dispozici na různých stanovištích několik sportovních prvků.

www.novy-bor.cz