Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Život obyvatel v Novém Boru komplikují rozsáhlé opravy silnic i chodníků

17. 06. 2019 | 10:11

Rozsáhlé opravy silnic a chodníků, rekonstrukce inženýrských sítí i instalace nového osvětlení komplikují život v Novém Boru na Českolipsku. Město do obnovy investuje zhruba osm milionů korun, další miliony ale dávají do oprav energetici nebo správci vodovodů a kanalizací. Práce jsou naplánované až do podzimu. ČTK o tom dnes informovala mluvčí novoborské radnice Radmila Pokorná.

TvLKsochabor1
Foto: Artur Irma

V ulicích Bratří Čapků a Riegrovy začala druhá etapa rekonstrukce inženýrských sítí. Na jaře už v ulici Bratří Čapků zrekonstruovali vodovod a kanalizaci, teď na to navázala obnova plynovodu. "Výkopy budou zasahovat v ulici Bratří Čapků od křižovatky s Českou ulicí po křižovatku na Palackého a ve velké části Riegrovy ulice," řekl Vladan Pokorný z technické správy majetku města. Práce skončí v červnu, pak naváže obnova silnice a chodníků po obou stranách. "Odhadujeme, že nás to vyjde na 2,2 milionu," doplnil starosta Jaromír Dvořák (Starostové pro Liberecký kraj).

Doprava je v této části města o to náročnější, že se pracuje i v blízké České ulici. Sem se po reklamaci museli vrátit silničáři, aby na své náklady srovnali výškové nepoměry. Komplikace ale čekají také obyvatele v ulici Prokopa Holého a okolních ulicích, kde energetici společnosti ČEZ začali ukládat vrchní vedení do země. Práce budou pokračovat do přilehlých ulic Polní, U Slévárny, Na Rozhraní a U Starého hřbitova. Město tam za milion vybuduje nové veřejné osvětlení, to původní je totiž na sloupech elektrického vedení.

Na podzim se energetici přesunou do Vančurovy ulice, zároveň tam vodárenská společnost zrekonstruuje kanalizační šachty a část vodovodního řadu. "Následně tu město opraví za 2,5 milionu korun povrchy komunikací a nainstaluje nové veřejné osvětlení," řekl Dvořák. Podobné práce čekají podle něj také Skalickou ulici. V plánu je také oprava prostranství u kašny na Tyršově náměstí. "Do konce října bychom chtěli ještě za celkem 1,8 milionu korun opravit chodníky v ulici Česká, část chodníku ke škole U Lesa a dát nové obruby v ulici Revoluční před divadlem," dodal starosta.

čtk