Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Cyklohlídky strážníků jezdí po Jablonci na kolech a dohlíží na pořádek i dopravu

02. 07. 2019 | 19:36

V Jablonci o prázdninách jezdí strážníci na kolech. Hlavním cílem cyklohlídek je především přehrada a její okolí, sídliště Šumava a Rýnovice.

policie cyklohlídka MP
Cyklohlídka městské policie

Právě léto, příliv turistů a prázdninové dění si vyžaduje zvýšený dohled nad pořádkem ve městě. Proto Městská policie Jablonec nad Nisou vyslala do ulic a k přehradě cyklohlídky, které dohlíží na pořádek i dopravu. „Strážníci na kolech sledují zejména lokality Mšena, a to především okolí vodní nádrže, Šumavy a Rýnovic. Kromě běžných úkolů strážníci zaměřují svoji pozornost na rybáře i volné pobíhání psů, řádné používání cyklostezek a stezek pro pěší v souladu se silničním zákonem,“ říká ředitel MP Roman Šípek s tím, že cyklohlídky budou také kontrolovat povinnou výbavu kol i jak nosí děti a mládež povinnou helmu.

„Zhruba v polovině července také MP plánuje u přehrady tradiční celodenní preventivní akci Kolo, a to ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti LK. I při ní kontrolujeme povinnou výbavu kol i povinné nošení helmy,“ doplňuje Miloslav Lejsek z Oddělení prevence kriminality a vzdělávání MP Jablonec nad Nisou.

TZ/Jana Hajná