Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec bude v létě znovu přispívat na pobyty pro nejmenší děti na příměstských táborech

23. 02. 2021 | 15:02

Jablonec nad Nisou bude opět přispívat na prázdninové pobyty nejmenších dětí na příměstských táborech. V rozpočtu na to má připraveno 210.000 korun. Příspěvek poskytuje město prostřednictvím zapsaných organizací, které péči o děti zajišťují. Na magistrátu se mohou registrovat do konce března, řekla dnes ČTK mluvčí magistrátu Jana Fričová. V loňském roce příměstské tábory ve městě nabízelo jen 13 subjektů, kvůli koronaviru jich bylo o pětinu méně.

táborák
Ilustrační foto

Tato služba je určena rodičům předškolních dětí a žáků prvních tříd základních škol. "Poskytovatel služby na základě uzavřené smlouvy získá denně 100 korun na dítě do maximální výše 500 korun. O tento příspěvek poníží registrovaní poskytovatelé platbu od rodičů," řekl náměstek pro oblast školství David Mánek (ANO). Zhruba 140.000 korun je v rozpočtu připraveno na tábory pro předškoláky, zbylých 70.000 korun je na pobyty dětí z prvních tříd.

Podpora letních pobytů je jednou z mnoha aktivit, které město rodinám nabízí. Příspěvek radnice poskytuje od roku 2009, loni podpořila pobyty pro 223 dětí a na příspěvcích vyplatila 110.600 korun. Nabízených táborů bylo kvůli koronaviru výrazně méně, největší nabídka byla v roce 2016. Tehdy se s nabídkou letní rekreace přihlásilo 23 subjektů. Město pak přispělo na pobyt rodičům 404 dětí, rozdělilo jim přes 200.000 korun.

čtk