Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec by chtěl do města dostat více aktivit spojených se světoznámou Jizerskou padesátkou

06. 02. 2020 | 17:17

Zimní turistická sezóna je v plném proudu. Akcí, kde se Jizerské hory zviditelňují nejvíce, je bezesporu Jizerská padesátka. Svůj stánek v centru dění má každoročně i jablonecké turistické infocentrum.

 

J50micJN
Foto: MIC Jablonec

Na bedřichovském stadionu můžete během lyžařského svátku potkat známé tváře sportovců, ale i dalších osobností, které si závod každoročně nenechají ujít. Účastníků i diváků jsou tisícovky. Při vstupu do areálu je vítá prezentační stánek města Jablonce nad Nisou. “Nabízíme zde návštěvníkům propagační materiály o Jablonci, mapy i drobné suvenýry. Do Jablonce je to z Jizerek kousek, a hlavně dámy ocení velký výběr bižuterie ve zdejších obchodech. Účastníci se zajímají i o možnosti ubytování a dalšího vyžití v nedalekém městě,” říká Petr Vobořil, ředitel Jabloneckého kulturního a informačního centra, které stánek zajišťuje. “Spolupráce s organizátory Jizerské padesátky postupně rozvíjíme. Chtěli bychom k nám do Jablonce dostat více aktivit spojených s tímto závodem. A také Jablonec dostat více do povědomí účastníků lyžařského běhu,” dodává Vobořil.

archivní foto

S Jizerskou padesátkou je spjata i aktuální výstava “Vilém Heckel – kouzlo hor”, kterou Jablonecké kulturní a informační centrum pro zimní návštěvníky Jablonce přichystalo. “Ne vždy vyjde rekreantům v Jizerských horách počasí a pak hledají, jak strávit čas jinak než na lyžích. V Domě Scheybalových si mohou prohlédnout výstavu fotografií s tématikou hor, která je vzpomínkou na horolezce, kteří se postavili na start prvního ročníku Jizerské 50 a zahynuli před 50 lety při expedici v Peru. V rámci výstavy proběhne i předání medailí z dílen České mincovny vdovám horolezců. Tento slavnostní akt bude zároveň první akcí letošní Jizerské padesátky a jejím symbolickým zahájením zde v Jablonci nad Nisou,” informuje Petr Vobořil.

Po Jizerské padesátce můžete stánek jabloneckého infocentra navštívit ve svém domovském městě u příležitosti konání jubilejního 20. ročníku veletrhu cestovního ruchu Euroregiontour (http://www.euroregiontour.cz/).

 

Přehled veletrhů a prezentací 2020

Reisemesse / Zwickau 17. 1.–19. 1.

Reisemesse / Dresden 31. 1.–2. 2.

Jizerská 50 / Bedřichov 7. 2.–9. 2.

Euroregiontour / Jablonec 6. 3.–7. 3.

Velikonoční slavnosti /Jablonec 8. 4.–10. 4.

Konventa / Löbau 24. 4.–25. 4.

Budyšínské jaro / Budyšín 29. 5.–1. 6.

Křehká krása / Jablonec 6. 8.–9. 8.

Podzimní slavnosti / Jablonec 18. 9.–19. 9.

MIC JN/Radana Schaeferová,