Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec podporuje rozvoj technického vzdělávání dětí na školách

25. 04. 2021 | 7:32

Jablonec poskytne ze svého rozpočtu účelovou neinvestiční dotaci Dřevodílně Šárky Hofrichtrové na projekt Dny s vůní dřeva. Dotaci ve výši padesáti tisíc korun schválila rada města.

děti dilna zs kokonin
Dílna ZŠ Kokonin, foto: JN

„Jde o pozitivní krok směrem ke školám, do kterých se nyní postupně vrací děti. Dřevodílna Šárky Hofrichtrová pořádá a realizuje aktivity spojené s technickým vzděláváním v jabloneckých základních školách, konkrétně lektoři připravují a vzápětí vyučují programy ve školních dílnách pro žáky 1. a 2. stupně,“ vysvětluje náměstek pro oblast humanitní David Mánek. Padesátitisícová dotace je určená na pořízení cestovní sady kvalitního nářadí včetně truhlářského a tesařského vybavení.

Pilotní projekt technického vzdělávání pomohla Šárka Hofrichterová připravit pro školu v kokonínské Rychnovské ulici, kde je nyní zcela nová učebna dílen. Ta se nachází v nové přístavbě školy, která vznikla na základě projektu Modernizace ZŠ Jablonec nad Nisou – Kokonín, na nějž město získalo dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci IROP a v souladu s IPRÚ měst Liberec – Jablonec nad Nisou. Kromě školních dílen se zázemím a skladem jsou v moderní přístavbě také šatny pro žáky a kabinet tělesné výchovy. Přístavba je také zařazená do letošního ročníku soutěže Cena Karla Hubáčka o stavbu Libereckého kraje.

Další informace

JN/Jana Fričová