Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonečtí radní schválili dvanáct projektových záměrů na čistotu vod, devět neprošlo

11. 12. 2021 | 8:24

Jablonecký Program podpory výstavby technické infrastruktury podporuje již od roku 2013 výstavbu domovních čistíren odpadních vod a kanalizačních přípojek. Na prvním prosincovém jednání projednávali jablonečtí radní celkem jednadvacet projektových záměrů, které došly na oddělení dotací. 

vodaNew
ilustrační foto

„Z jednadvaceti projektových záměrů jsme radním předložili k projednání dvanáct na vybudování kanalizační přípojky dosud nenapojených domů na veřejnou kanalizaci, zbývajících devět museli radní zamítnout, protože nesplnily podmínky dotačního programu,“ vysvětluje Iveta Habadová, vedoucí oddělení dotací jabloneckého magistrátu. 

Žádosti se předkládaly průběžně po dobu trvání výzvy na oddělení dotací v dvoukolovém systému - v prvním kole žadatel předkládá projektový záměr, pokud jej rada schválí, následuje žádost o dotaci v kole druhém. Oddělení dotací přijímalo žádosti od letošního dubna do konce října. Ti se schváleným projektovým záměrem mohou příští rok požádat o dotaci z městského programu.

JN/Jana Fričová