Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na frekventované komunikaci, která spojuje Tanvald a Harrachov, se pracuje už třetí rok

01. 04. 2024 | 14:40

Do rušné ulice U Přehrady v Jablonci nad Nisou se po zimní přestávce vrátí stavbaři, s dopravním omezením tam musí motoristé počítat od úterý 2. dubna. ČTK to řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová. Stavba za bezmála 38 milionů korun byla rozdělena do tří etap, dvě stavbaři dokončili v loňském roce, ta poslední by měla být hotová do konce května.

silniceLKtop
ilustrační foto

Ulice je součástí krajské silnice, hlavním investorem je proto Liberecký kraj, Jablonec dá 1,2 milionu korun za chodníky, zeleň a veřejné osvětlení.

Na frekventované komunikaci, kterou využívají řidiči k cestě směrem na Tanvald a Harrachov, se pracuje už třetí rok. Práce tam začaly v roce 2022, kdy nechal kraj za 17 milionů korun opravit křižovatky u Jablotronu a společnosti ABB, loni se práce přesunuly na navazující bezmála 800 metrů dlouhý úsek směrem ke křižovatce s Palackého ulicí. Letos by tam měli stavbaři práce dokončit a položit asfalt a dokončit vodorovné dopravní značení na posledním úseku od mostu přes Mšenský potok po křižovatku.

Loni práce zkomplikovala právě oprava mostu přes Mšenský potok. "Během výkopových prací narazili stavbaři na několik nepředvídatelných skutečností, největší překážkou bylo vedení středotlakého plynovodu. Kvůli tomu bylo nutné operativně zapracovat změny v dokumentaci na opravu mostu a v technologii provádění prací," řekl Jaroslav Postl z technického dozoru stavby. Následkem změn bylo drobné zdržení, které podle něj ale nemělo výrazný dopad na dokončení celé stavby v letošním roce.

Kvůli stavbě bude v ulici U Přehrady znovu omezený provoz, což se dotkne i městské dopravy. "Kvůli uzavírce jednoho jízdního pruhu od křižovatky s ulicí Palackého po Smetanovu bude od úterý 2. dubna pro linky 109 a 131 dočasně zrušena zastávka U Přehrady," doplnil ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar. Náhradní zastávka pro linku 109 ve směru na Jablonecké Paseky bude v ulici U Přehrady za křižovatkou se Smetanovou ulicí, náhradní zastávka pro školní linku ve směru na Mšeno bude ve Smetanově ulici za křižovatkou s ulicí U Přehrady.

V Jablonci nejde podle Fričové o jedinou uzavírku, od 2. dubna bude kvůli rekonstrukci a vodovodu uzavřená Rychnovská ulice v části Kokonín, tam práce potrvají až do konce října. "Celý duben bude úplně uzavřená ulice 9. května před domem 934 ve Mšeně, kde se bude pracovat na výkopu pro elektrický kabel k propojení fotovoltaiky. Objízdná trasa po dobu uzavírky povede ulicemi 1. máje a Arbesova," uvedla mluvčí. Krátkodobá uzavírka bude v dubnu také v ulicích U Sokolovny a Vrcholová v Proseči nad Nisou nebo v ulici Československé armády.

čtk