Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Jablonecku kandiduje do Senátu opět Tejmlová, povede hlavně kontaktní kampaň

22. 07. 2024 | 19:21

Mezi kandidáty do Senátu za obvod 35 - Jablonecko je opět sedmačtyřicetiletá právnička Michaela Tejmlová (SEN 21). Před šesti lety postoupila do 2. kola, v němž prohrála s Jaroslavem Zemanem (ODS). Při dnešním zahájení kampaně ČTK řekla, že se při ní chce hlavně setkávat s lidmi.

tejmlová fb 451873323 1034066958721316 3077393897701432970 n
Foto - zdroj: Facebook/Michaely Tejmlové

"Miluji kontaktní kampaň. To, když se s lidmi potkáte, popovídáte si, zjistíte, co je trápí a navážete kontakt. Napsala jsem i knížku Kampaň prožít, ne jen přežít. To je v podstatě takový můj deník o tom, proč kandiduji, kdo jsem, co mě baví, co mě zajímá a co bych ráda v politice prosazovala," uvedla.

Voliče chce oslovit i tím, co dělá za práci. "Jsem právnička. Specializuji se na evropské právo, které se propisuje i do českého práva. Každodenně lidem radím, a tak vidím, co funguje, co nefunguje, a systémově to můžete měnit jenom v zákonodárném sboru, což je v mém případě v Senátu," řekla s tím, že ji hodně záleží na podpoře rodin s dětmi a slaďování rodinného a pracovního osobního života.

Do kampaně jde zatím s rozpočtem zhruba 150.000 korun. Věří, že i když ho má oproti jiným kandidátům znatelně skromnější, pomoci jí může to, že se při minulých senátních volbách na Jablonecku dostala do druhého kola. "Že mě lidé můžou pořád znát. I když jsem tehdy to druhé kolo prohrála, tak 10.000 hlasů mi dali," dodala.

O post senátora se letos na podzim v obvodě 35 utká šest kandidátů. Kromě Tejmlové kandiduje starostka Semil Lena Mlejnková (Starostové pro Liberecký kraj), starosta Harrachova Tomáš Vašíček (Aliance pro budoucnost), ředitel jablonecké nemocnice Vít Němeček (Spolu), podnikatel a bývalý jablonecký primátor Milan Kroupa (ANO) a ředitel jablonecké městské policie Michal Švarc (SPD).

Před šesti lety se o post senátora v obvodu Jablonec nad Nisou ucházelo sedm kandidátů, vyhrál Jaroslav Zeman z ODS, když ve druhém kole získal 56,42 procenta hlasů. K volbám tehdy přišlo v prvním kole 44,38 procenta voličů a ve druhém bylo 19,53 procenta hlasujících.

čtk