Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie nezjistila, co způsobilo loňský požár areálu Slunečních lázní u přehrady v Jablonci

28. 02. 2023 | 17:14

Policie nezjistila, co způsobilo loňský požár areálu Slunečních lázní u přehrady v Jablonci nad Nisou s více než jedenáctimilionovou škodou. Podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení se nepotvrdilo, vyšetřování případu vrchní komisař odložil. Na webu policie o tom dnes informovala její regionální mluvčí Dagmar Sochorová.

jablonec laznejablonec3
Foto: Artur Irma

"Z provedeného šetření a následně zpracovaných znaleckých posudků z oboru kriminalistika, odvětví chemie, fyzikální chemie a odborného vyjádření ze strany Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje se kriminalistům nepodařilo zjistit skutečnosti, které by nasvědčovaly tomu, že by došlo ke spáchání trestného činu ze strany neznámého pachatele," uvedla Sochorová. Podle ní šetřením nezjistili, že by požár byl způsoben úmyslně či něčí nedbalostí.

Dřevěnou stavbu Slunečních lázní z roku 1927, která patřila městu, zničil požár loni 17. srpna. Z areálu nic nezůstalo, škodu radnice odhadla na deset milionů korun. Navíc nájemci areálu vznikla škoda za více než 700.000 korun a na pronajatém zařízení za dalších zhruba 600.000 Kč. Historický areál Slunečních lázní nabízel občerstvení, měl šatny a toalety a také sluneční louku ohraničenou ohradou a rozdělenou na dámskou a pánskou část, ve špatném stavu byl ale areál už dlouho před požárem.

O dalším osudu areálu zatím město nerozhodlo. Na místě vyhořelých Slunečních lázní bude tuto letní sezonu jen provizorní zázemí pro návštěvníky s toaletami a pojízdným občerstvením.

čtk