Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Politici se s občany Jablonce potkají online, už nyní mohou zasílat své dotazy elektronicky

13. 03. 2021 | 7:35

Vždy na jaře se jablonecký magistrát setkával s občany v jednotlivých lokalitách. Loni musel tyto schůzky kvůli pandemii odložit na podzim, kdy je ze stejného důvodu nakonec zrušil. Letos je proto připravená jejich online podoba.

počítač woman-2937216 1280
Ilustrační foto

„Bude to novinka pro nás i pro veřejnost. Jelikož se ale s občany města potkat chceme a platná vládní opatření osobní setkání nedovolují, musíme přistoupit na tuto variantu,“ říká primátor Jablonce nad Nisou Jiří Čeřovský.

Setkání jsou plánovaná od poloviny dubna do poloviny května. Probíhat budou v tradičních dnech a začínat budou v obvyklých časech – tedy v úterý nebo čtvrtek vždy od 17 hodin. „Stejně jako při tradičních setkáních, také z těchto online forem vzniknou zápisy, které si pak budou moci zájemci přečíst na webu města v kapitole Setkání s občany. V nich budou doplněné také odpovědi, které se během hodinového přenosu buď zodpovědět nestihnou nebo bude třeba odpovědi prověřit u odborníků z úřadu,“ vysvětluje moderátor setkání Jan Štol.

Už nyní ale mohou Jablonečané zasílat své dotazy elektronicky na adresu stol@mestojablonec.cz, a to písemně či v audio/video podobě. „Z technických důvodů se nemohou zapojit všichni do živé debaty, proto moderátor bude dotazy jednotlivým politikům tlumočit. Další možností bude ještě chat během přenosu,“ doplňuje Štol.

„Forma bude skutečně neobvyklá, přesto doufám, že to Jablonečany neodradí. Budeme se snažit na vše odpovědět buď přímo nebo odpověď vtělíme do písemného zápisu,“ uzavírá primátor Čeřovský.

Rozpis setkání:

  • čtvrtek 15. dubna 2021 od 17:00 hodin pro centrum města
  • úterý 20. dubna 2021 od 17:00 hodin pro Mšeno
  • čtvrtek 29. dubna 2021 od 17:00 hodin pro Kokonín a Vrkoslavice
  • úterý 4. května 2021 od 17:00 hodin pro Šumavu a Jablonecké Paseky
  • čtvrtek 6. května 2021 od 17:00 hodin pro Proseč nad Nisou
  • úterý 11. května 2021 od 17:00 hodin pro Žižkův Vrch
  • čtvrtek 13. května 2021 od 17:00 hodin pro Rýnovice a Lukášov

Projekt Zlepšení strategického řízení a plánování udržitelného rozvoje v Jablonci nad Nisou je spolufinancován z EU z Evropského sociálního fondu v rámci Operačního programu Zaměstnanost.

JN/Jana Fričová