Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Propad odbytu v souvislosti s koronavirovou pandemií zvýšil zájem o přehlídku bižuterie Křehká krása

14. 07. 2020 | 16:10

Propad odbytu v souvislosti s koronavirovou pandemií zvýšil zájem firem o letošní prodejní přehlídku skla a bižuterie Křehká krása. V areálu Eurocentra v Jablonci nad Nisou se v srpnu uskuteční už podeváté. Svou produkci by tam mělo představit 41 firem nejen z Jablonecka, stále se ale hlásí další. Na všechny se tak zřejmě nedostane, prostor je omezený. Novinářům to dnes řekl Milan Kohout ze Svazu výrobců skla a bižuterie, který je hlavním organizátorem.

jablonec Kre Kra18 11
Foto: Mad

Křehká krása se už stala nedílnou součástí prázdninového kulturního a turistického programu Jablonce nad Nisou. Od 6. do 9. srpna představí návštěvníkům nejen produkci místních bižuterních firem, ale také sklo nebo vánoční ozdoby. Poprvé se představí třeba Kavalier se svým varným sklem.

Ještě v květnu přitom nebylo kvůli koronavirové pandemii jisté, zda bude akci možné uspořádat a v jakém termínu. Nakonec se uskuteční jako v minulých letech na počátku srpna. Organizátoři budou ale muset sledovat, aby počet návštěvníků v jednu chvíli nepřesáhl tisíc. Podle předsedy svazu Pavla Kopáčka budou přísnější i hygienická opatření přímo na výstavišti, u každého stánku musí být dezinfekce.Foto: MadNávštěvníci, mezi nimiž tradičně převládají rodiny s dětmi, ale nepřijdou ani o oblíbené výtvarné dílny. "Jen u nich budou panovat přísnější opatření, bude se tam důsledně dezinfikovat," řekl Kopáček. Návštěvníci musí počítat i s vyšším vstupným. Za čtyřdenní vstup zaplatí dospělý 80 korun místo loňských šedesáti. Děti, které chodily zdarma, zaplatí 20 korun. Rodinné vstupné pro dva dospělé a až tři děti přijde na 170 korun. "Pořád si myslíme, že je to lidová cena," dodal.

"Křehká krása je největší nekomerční přehlídkou skla a bižuterie v rámci celé Evropy," řekla Milada Valečková, ředitelka jabloneckého Muzea skla a bižuterie, které je spolupořadatelem. Muzeum se připojí s projektem Trienále a mimo jiné nabídne unikátní výstavu Handmade Dreams, která představuje současnou módní bižuterii. Výstavu, která pět let putovala po světě, připravilo muzeum pro Česká centra. "Bude ve druhém patře naší přístavby - krystalu," dodala Valečková.

čtk