Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Roztančený dárek ke Dni matek v provedení souboru Bohemia balet Praha dostanou jablonecké ženy

04. 05. 2021 | 18:27

Statutární město Jablonec nad Nisou připravilo společně s městským divadlem na čtvrtek 6. května online baletní představení v provedení souboru Bohemia balet Praha. Přenos začíná ve 20 hodin a sledovat jej bude možné na webu divadla.

anna
Foto: JN

„Toto představení jsme připravili jako dárek ženám ke Dni matek. Soubor Bohemia balet Praha se představí dvěma baletními tituly, a to Anna Karenina a Pocta Haně Hegerové. A protože ještě nemůžeme pozvat nikoho do divadla, zvolili jsme online formu,“ říká k chystanému přenosu náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek.

Představení tvoři zcela nové nastudování dvou titulů. „Prvním z nich je komorní ztvárnění známého příběhu Anny Kareniny na hudbu české skladatelky Jindry Nečasové Nardelli. Druhý je inspirovaný písněmi legendární šansoniérky Hany Hegerové, která odešla před svými 90. narozeninami,“ popisuje ředitel Městského divadla Jablonec nad Nisou Pavel Žur.

Přímý přenos baletního představení z jabloneckého divadla bude k vidění na webových stranách divadla - ANNA KARENINA A POCTA HANĚ HEGEROVÉ (on-line přenos)

JN/Jana Fričová