Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Starostka Semil Lena Mlejnková bude příští rok kandidovat na Jablonecku do Senátu

13. 06. 2023 | 14:24

Starostka Semil Lena Mlejnková a místopředsedkyně hnutí Starostové pro Liberecký kraj (SLK) bude příští rok na podzim za hnutí kandidovat do Senátu za obvod Jablonec nad Nisou, jehož součástí je i část Semilska. Jaroslav Zeman, který region v Senátu reprezentuje druhé volební období, post obhajovat nechce. ČTK o tom dnes informovala manažerka politického hnutí Kateřina Ferlesová. Hnutí je zatím na Jablonecku první, kdo kandidáta do Senátu představil.

mlejnková 255439743 422480909330342 7928424503711191900 n
Foto - zdroj: Facebook Leny Mlejnkové

Semilská rodačka Lena Mlejnková vystudovala Střední průmyslovou školu chemickou v Pardubicích a v roce 2017 dokončila bakalářské studium na Metropolitní univerzitě Praha – obor Veřejná správa. Do zastupitelstva v Semilech byla poprvé zvolena v roce 2006, v roce 2010 ji zvolili místostarostkou a od roku 2015 je s malou přestávkou starostkou města. Od roku 2012 je členkou hnutí Starostové pro Liberecký kraj. V letech 2016 a 2020 úspěšně kandidovala za SLK ve volbách do zastupitelstva Libereckého kraje, kde zároveň působí jako předsedkyně zastupitelského klubu SLK.

"Děkuji starostkám a starostům z SLK za jejich podporu a důvěru, v Semilech a celém našem kraji mám silné kořeny, svou rodinu a přátele. Všude, kde působím, se snažím ze všech sil posouvat život lidí v našem kraji dopředu a měnit k lepšímu, především v oblasti dostupnosti kvalitních sociálních služeb," řekla Mlejnková. Také v Senátu chce sedmačtyřicetiletá politička hájit zájmy obyvatel kraje.

"(Hájit zájmy) Lidí, kteří žijí na venkově, kde jsou kvalitní zdravotnictví, školství a sociální služby často špatně dostupné. V 83 městech a obcích na Jablonecku, Semilsku a Jilemnicku jsou totiž starosti a problémy, které často nejsou v Praze dostatečně slyšet. Zároveň mám před sebou v Semilech a na kraji ještě také celou řadu zásadních projektů, které bych v případě mého zvolení do Senátu ráda dokončila. To platí také o stavbě nového pavilonu Centra urgentní medicíny v Krajské nemocnici v Liberci," dodala Mlejnková.

Před pěti lety obhajoval post v Senátu za obvod Jablonec nad Nisou majitel společnosti Detoa Jaroslav Zeman, který kandidoval za ODS, s podporou SLK. O post senátora se tehdy v obvodu ucházelo sedm kandidátů. Do druhého kola postoupila v roce 2018 se Zemanem právnička Michaela Tejmlová (Senátor 21). Zeman post obhájil se ziskem 56,42 procenta hlasů. K volbám ve druhém kole tehdy přišlo 19,53 procenta voličů. Volby do Senátu budou příští rok souběžně s volbami do krajských zastupitelstev.

čtk