Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Stavební práce v mateřské škole Husova se o dva týdny prodlouží, do prázdnin ale skončí

22. 05. 2022 | 16:22

O dva týdny se prodlouží práce na stavebních úpravách Mateřské školy v jablonecké Husově ulici. Důvodem oddáleného termínu je doporučení odborné firmy přerušit práce na omítce. Konečná výše nákladů se vyšplhala na pět milionů korun bez DPH.

děti bublina kid-1241817 960 720
Ilustrační foto

Stavební úprava mateřské školy v Husově ulici začala v roce 2021, kdy v březnu vzešla z výběrového řízení jako nejvhodnější nabídka firmy DRYMAT.CZ s.r.o., s cenou 2,7 mil. Kč bez DPH. Už v červenci se prodloužil termín dokončení zakázky do konce letošního května a cena za dílo se zvýšila na 5 mil. korun bez DPH. „Přerušení prací na fasádě loni bylo nutné z technologických důvodů, aby omítka vyzrála, proto se dokončuje letos,“ vysvětluje náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček.

„V průběhu realizace jsme prostřednictvím oddělení dotací podali žádost do Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2021 Ministerstva kultury. Dotace je určená na práce související s opravou fasády z břízolitu, nový balkón, zhotovení replik a repase stávajících okenic, oplechování, klempířské prvky, doplnění zábradlí z vnější strany oken, sanaci vlhkosti a dispoziční úpravy v 1. patře,“ konstatuje náměstek Roubíček.

„Mateřská škola v Husově ulici je kulturní památkou. A tak jsme z Ministerstva kultury získali v rámci Programu regenerace MPR a MPZ na tento projekt 700 tis. Kč, konkrétně loni 400 tis. Kč a letos na dokončení fasády 300 tis. Kč,“ doplňuje náměstkova slova Iveta Habadová, vedoucí oddělení dotací jabloneckého magistrátu.

Termíny dokončení úprav prodloužily současné vyšší denní teploty, které přesahují ty uvedené v technologickém předpisu pro břízolitovou omítku. Posun je v horizontu 14 dnů, tedy do 14. června.

JN/Jana Fričová