Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tělocvična základní školy na jablonecké Šumavě bude modernější až příští rok

22. 08. 2020 | 5:42

Letos v září měla být hotová modernizace interiéru tělocvičny ZŠ Šumava. Bohužel nouzový stav kvůli pandemii koronaviru následovaný úspornými opatřeními odsunuly výběrové řízení na zhotovitele a prodloužily dobu realizace projektu do listopadu příštího roku.

sportděti
ilustrační foto

Náklady na modernizaci školní tělocvičny se předpokládají ve výši 1,8 mil. korun a více jak půl milionem přispívá rozpočet Libereckého kraje. „Už v dubnu požádalo město Jablonec Liberecký kraj o prodloužení realizace do listopadu 2021. Důvodem byla úsporná opatření městského rozpočtu vyvolaná pandemií koronaviru,“ říká vedoucí oddělení dotací Iveta Habadová s tím, že krajští zastupitelé prodloužení termínu dokončení schválili prodloužení. „Skutečné náklady vzejdou z výběrového řízení, které je plánované koncem roku 2020,“ dodává Habadová.

Příští rok tak bude v tělocvičně nová třívrstvá pružná polyuretanová podlaha včetně lajnování na volejbal, basketbal, florbal a házenou. Dožilé vybavení, jako jsou basketbalové desky s koši, švédské žebřiny, sloupy na volejbal a nohejbal, nahradí nové. Kompletní repasí projdou šplhadla, kruhy, hrazdy a zavěšené sklopné kladiny. Ve dvou nářaďovnách se vyspraví povrchy podlahy a stěn, nové, protinárazové, budou dveře vstupní i do nářaďoven. K uložení drobných tělocvičných pomůcek bude sloužit nová kóje z ocelové konstrukce. Revizí projde vedení elektřiny, úpravou zase vytápění, při které se přemístí vedení plynovodu pro kuchyň mimo prostor tělocvičny. Stěny budou obložené dřevem a radiátory získají nové dřevěné kryty.

Realizace projektu je podpořena z rozpočtu Libereckého kraje.


JN/Jana Fričová