Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

U Kauflandu v Turnovské ulici přestala blikat oranžová světla, signalizace je v plném provozu

03. 12. 2021 | 9:10

Na semaforech u jabloneckého Kauflandu v Turnovské ulici přestala blikat oranžová světla. Od čtvrtka 2. prosince je světelná signalizace v plném provozu. Po deseti letech a dlouhých složitých jednáních se Jablonci nad Nisou podařilo převzít do svého majetku a zprovoznit semafory, které přispějí k bezpečnějšímu provozu u nákupní zóny.

semafor traffic-lights-242323 1280
Ilustrační foto

„Jsem potěšen, že jednání o semaforech, na jejichž nečinnost si Jablonečané dlouhodobě stěžovali, došla k uspokojivému výsledku. Za zvláště důležitý považuji fakt, že se světelná signalizace rozeběhla ještě před spuštěním křižovatky Rádelský mlýn do provozu,“ konstatuje jablonecký primátor Jiří Čeřovský.

Nákupní centrum na příjezdu od Prahy se otevřelo v roce 2011, a to včetně světelné signalizace na dvou křižovatkách v Turnovské ulici, konkrétně s ulicemi Masná a Jateční. Na těchto semaforech však od počátku ve většině případů pouze blikala oranžová. Město evidovalo mnoho stížností jak od řidičů, tak od občanů na pravidelných setkáních.

Silnice I/65 (ulice Turnovská) spadá pod Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ČR, ale semafory nebyly součástí a příslušenstvím silnice. Jablonec proto vyvolal několik jednání s majiteli semaforů v Turnovské ulici, firmou QINN INVEST, s.r.o., o jejich převedení do majetku města. V roce 2015 se podařilo se zástupci vedení Kauflandu alespoň dohodnout otevření závory na několik dní v týdnu a umožnit tak výjezd zákazníků z parkoviště do ulice Masná.

JN/Jana Fričová