Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V rýnovické věznici poprvé vznikl videoklip, podíleli se na něm kaplan, odsouzení i zaměstnanci

19. 12. 2022 | 15:51

Ve věznici Rýnovice v Jablonci nad Nisou poprvé natočili videoklip. Píseň Vězňova zpověď vytvořil letos společně s odsouzenými kaplan Jan Suchánek, vystupují v něm i pracovníci věznice. V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí věznice Monika Králová.

kytara
ilustrační foto

"Vzhledem k tématu písně, kterým je vina, trest a hlavně naděje na nový začátek, se nabízelo vytvořit videoklip s autentickými záběry věznice a života za branou," uvedla Králová. Součástí videoklipu jsou i fotografie odsouzených, kteří se na něm podíleli, s jejich křestním jménem a délkou trestu.

Vznik videoklipu je nápadem kaplana a zároveň nadšeného hudebníka, který tvoří pod značkou "Honza - kytarista z hor“. Hlavní myšlenkou písně je podle mluvčí věznice vzbudit naději, že každý člověk má možnost změnit svůj život. "Děj videoklipu souvisí s uvězněním a postupně se odehrává na několika místech věznice. Videoklip lze vnímat jako příběh odsouzeného, který chce a pomocí nabízených programů a práce s odborným personálem také může na sobě pracovat. Od průchodu branou a ubytování na cele je zde možné vidět, jak se vzdělává, pracuje, navštěvuje kapli věznice, jak zde tráví volný čas," dodala Králová. Projekt podpořilo nejen vedení rýnovické věznice, ale i spolek Vězeňská duchovenská péče a Vězeňská duchovní služba.

čtk