Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vláda Petra Fialy bude ve středu 13. března zasedat v Jablonci nad Nisou

08. 03. 2024 | 17:01

Jablonec nad Nisou bude ve středu hostit výjezdní zasedání vlády Petra Fialy (ODS). Vyplývá to z pozvánky na jednání kabinetu, kterou zveřejnil Úřad vlády. Podle programu tam chce ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) projednat jedno z opatření k podpoře zemědělců. Někteří z nich dnes demonstrovali před sídlem vlády v Praze.

fiala 006
Petr Fiala

Vláda vyjede příští týden do regionů popáté. Naposledy takto zasedala loni v prosinci v Bučovicích na Vyškovsku. Podobě jako na předchozích výjezdech se budou ministři zabývat místní problematikou, investicemi do dopravní infrastruktury či dotačními programy.

Cyklus výjezdů do krajů vláda zahájila loni v březnu, když jednala v Jeseníku, poté v červnu zavítala do Vimperku na Prachaticku. V druhé polovině září ministři navštívili Ústecký kraj. Při výjezdech ministři většinou vedle společného jednání absolvují i návštěvy spojené s jejich resorty, jednají s představiteli místních samospráv i firem.

Jablonec nad Nisou - 14:00 Výjezdní zasedání vlády v Libereckém kraji.

Z programu:

- informace pro vládu o aktuálním stavu výstavby a přípravy dopravních staveb v Libereckém a Královéhradeckém kraji,

- dotační programy ministerstva životního prostředí realizované v Libereckém a Královéhradeckém kraji,

- informace o přeshraniční spolupráci v příhraniční oblasti Česka, Polska a Německa,

- informace pro vládu o situaci týkající se výskytu nákazy afrického moru prasat na území ČR,

- návrh změn nařízení vlády o stanovení podmínek poskytování přímých plateb zemědělcům a o stanovení podrobností evidence využití půdy podle uživatelských vztahů,

- zajištění finančních zdrojů z kapitoly Všeobecná pokladní správa pro Národní rozvojovou banku na úhradu doplatku plnění za 4. čtvrtletí 2023 z programu COVID III,

- hodnocení výsledků programů výzkumu, vývoje a inovací ukončených v roce 2021,

- poziční zpráva o pokroku při plnění Koncepce ochrany před následky sucha pro území ČR na období 2023-2027 za rok 2023.

Kompletní program na www.vlada.cz.

Místo: Eurocentrum Jablonec nad Nisou, Jiráskova 4898/9, malý sál

Pramen: https://vlada.gov.cz/cz/jednani-vlady/

čtk