Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vrchlického sady v centru Jablonce se pochlubí novými cestičkami. Úpravy vyšly na 145 tisíc

15. 05. 2020 | 5:43

Necelých 150 tisíc korun investoval Jablonec nad Nisou do úprav parku Vrchlického sady v blízkosti Palackého ulice. V současné době probíhají úpravy parkových cest, nejpozději do června budou práce hotové.

zelenStrom
ilustrační foto

„Úpravy cest přijdou na 145 tis. korun včetně DPH,“ říká ekonomický náměstek Milan Kouřil s tím, že městský projekt se shodou okolností potkal s podobnou myšlenkou v rámci návrhu veřejnosti podaného do participativního rozpočtu.

Cestičky, jejichž povrch bude nově perkový, potřebovaly opravu už řadu let. „Jako každoročně budou park zdobit ve středovém kruhovém záhonu letničky. Před mnoha lety byla v tomto prostoru kašna, což si možná někteří pamětníci vybaví,“ upřesňuje Kouřil.

Parčík u křižovatky ulic Palackého a U Přehrady vznikl počátkem dvacátých let minulého století. V jeho středu byla až do 90. let fontána, do které se osazoval hvězdicovitý středový sloupek, z nějž pak kaskádovitě stékala voda. Později byla fontána zavezena zeminou, takže původní určení připomíná už jen kamenná obruba. V současné době park zdobí převážně mohutné pyramidální duby a tisy.


JN/Jana Fričová