Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Firma VGP dokončila v Hrádku nad Nisou další halu pro výrobce plenek a hygienických potřeb Drylock

16. 02. 2023 | 19:27

Další halu dokončila v Hrádku nad Nisou na Liberecku společnost VGP pro výrobce dětských plen a hygienických potřeb Drylock Technologies. Výrobní areál se rozrostl o třetinu a umožní další zvýšení výroby. Součástí nové haly je mimo jiné dopravníkový tunel pod silnicí I/35 propojující ji s již existující halou, pomůže ke snížení dopravní zátěže jak v okolí projektu, tak uvnitř samotného areálu. Uvedl to v tiskové zprávě manažer VGP David Plzák.

pleny drylock mad Většina operací probíhá zcela utomaticky bez dotyku lidské ruky.
Foto: Mad

Rodinná firma Drylock Technologies zahájila v Hrádku nad Nisou výrobu v roce 2012, výroba a tržby společnosti rychle rostou, v posledních letech až o pětinu každý rok. Počet zaměstnanců se postupně zvýšil na více než tisícovku, tržby společnosti dosáhly za rok 2021 bezmála deseti miliard korun a meziročně vzrostly o 22 procent. Hospodaření skončilo podle obchodního rejstříku ziskem 728 milionů korun. Loňské výsledky zatím k dispozici nejsou. Většina produkce hrádecké společnosti míří do zahraničí.

Podle ředitele Jiřího Lukeše Drylock získal novou skladovací halu o rozloze 30.000 metrů čtverečných, práce tím podle něj ale nekončí. "V současnosti pro nás společnost VGP provádí konverzi stávající skladové haly na halu výrobní, což obnáší množství stavebních a technologických úprav, jako je vestavba mezaninů, výstavba nové trafostanice a kompresorovny na stlačený vzduch a mnohé další technické instalace potřebné pro rozšíření výroby dětských hygienických potřeb," dodal ředitel hrádecké firmy.

Výstavba nové haly se podle Plzáka uskutečňovala s ohledem na udržitelnost a životní prostředí. Na střeše haly je příprava na umístění fotovoltaických panelů o celkovém instalovaném výkonu 2,812 megawattů. Jejich instalace je naplánovaná na třetí čtvrtletí letošního roku. "V rámci areálu jsme současně provedli celou řadu kroků podporujících místní ekosystém. Jedná se například o realizaci kvetoucí louky, do které jsme umístili včelí úly, kamenné zídky pro plazy anebo hmyzí hotel, upravili jsme retenční nádrž," doplnil.

VGP kromě toho v okolí výrobního parku v Hrádku nad Nisou vybudovala okružní křižovatku, chodník do Oldřichova na Hranicích včetně dešťové kanalizace a veřejného osvětlení nebo novou splaškovou kanalizaci. Silnici do Oldřichova lemuje nová alej ovocných stromů, dalšími stromy byl osázen protihlukový zemní val, který má zajistit snížení hluku směrem do Oldřichova na Hranicích.

čtk