Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Frýdlantem v pátek projde svatohubertský průvod vedený bohyní Dianou a svatým Hubertem

01. 11. 2023 | 8:17

V pátek 3. listopadu 2023 zažije Frýdlant už potřetí Svatohubertské slavnosti, pořádané Střední školou hospodářskou a lesnickou Frýdlant.

frýdlant hubertova jízda  M1 3286
Foto: Marek Sekáč

Tradiční podzimní slavnost, pořádaná školou pravidelně začátkem listopadu, se dříve konala v Hejnicích. Po přesunu lesnických oborů školy z Hejnic do Frýdlantu se ale do Frýdlantu přesunuly i Svatohubertské slavnosti. Slavnost začne v pátek v 8.30 hodin v zámeckém parku ukázkou sokolnictví s dravými ptáky, v 9.30 hodin pak proběhne na nádvoří hradu a zámku Frýdlant slavnostní zahájení a pasování adeptů myslivosti. Posléze se odtud vydá Hubertská jízda v čele s bohyní lovu Dianou a patronem lovců a myslivců svatým Hubertem směrem do centra Frýdlantu. Zde následně na náměstí T. G. Masaryka u radnice požádá starostu Frýdlantu Ing. Dana Ramzera o dočasnou vládu nad městem a průvod se potom přesune do kostela Nalezení sv. Kříže, kde akci v 11.00 hodin zakončí promluva faráře ke sv. Hubertovi. Akce je určená i veřejnosti a je zdarma.

www.mesto-frydlant.cz