Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rekonstrukce Liberecké ulice uzavře od pondělí cestu do centra Hrádku nad Nisou

05. 07. 2024 | 18:51

Rekonstrukce Liberecké ulice uzavře od pondělí 8. července přístup do centra Hrádku nad Nisou na Liberecku. Druhá etapa obnovy jedné z hlavních městských komunikací přijde na 18,3 milionu korun. Práce budou postupovat od křižovatky Liberecké se Sokolskou ulicí směrem do centra, až ke křižovatce Liberecké s ulicí Generála Svobody. Hotovo by mělo být příští rok v listopadu, řekla ČTK mluvčí radnice Eva Malá.

HrádekLiberecká ul.FB
archivní foto hrádecké Liberecké ulice je z FB města Hrádek nad Nisou

"Rozhodli jsme se, že doděláme poslední část Liberecké ulice. Je to jedna z těch větších investic města v letošním roce, zakázku získala stavební společnost Eurovia CZ," uvedl starosta Pavel Farský (Hrádek potřebuje změny!). Město získalo dotaci 6,7 milionu korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) na nové chodníky, které mají zajistit bezpečný pohyb chodců. Dalších téměř 5,4 milionu korun přidá Liberecký kraj, kterému patří křižovatka pod železničním přejezdem, Hrádek tak dá z vlastního zhruba sedm milionů korun.

Práce začnou od křižovatky s Nádražní ulicí směrem k náměstí, stavbaři opraví 208 metrů vozovky. "V nejbližších dnech budeme frézovat silnice, zaměříme se na bourací práce a odtěžíme stávající konstrukční vrstvy," popsal postup prací hlavní stavbyvedoucí společnosti Eurovia CZ Martin Pečinka. Kvůli rekonstrukci bude Liberecká od křižovatky s Nádražní směrem do centra pro dopravu uzavřená a řidiči musí po objízdných trasách, obezřetní tam musí být i chodci. Práce budou pokračovat také v příštím roce.

"Liberecká je velmi frekventovaná, chodník se zrekonstruuje od křižovatky až po ulici Generála Svobody, za přechod přes ulici Sokolskou. Vznikne tam parkovací stání z kamenných kostek," řekl Farský. V plánu je modernizace 17 lamp veřejného osvětlení, přibude nový záliv pro autobusy s nástupištěm, na který bude navazovat podélný pruh k parkování. Rekonstrukce čeká i sedm přechodů pro chodce, stavbaři upraví i napojení ulic Školní, Smetanovy, Nádražní a Sokolské. Součástí projektu je výsadba zeleně, zrekonstruovanou ulici budou lemovat sakury.

čtk