Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Silničáři otevřeli pro kamiony nad šest tun silnici přes Oldřichovské sedlo

13. 03. 2023 | 11:04

Silničáři na Liberecku dnes v 11:00 otevřeli pro kamiony nad šest tun silnici z Mníšku přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. ČTK to řekl Ondřej Svoboda ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti.

zimaKoneFBKolujeponetu
ilustrační foto

Frekventovaná komunikace třetí třídy vede chráněnou oblastí, v zimě tam silničáři nemohou solit a vozovka se ve stoupání uklouzává. Silnice byla pro těžkou nákladní dopravu kvůli sněhu uzavřená od 26. února, řidiči museli na Raspenavu po hlavním tahu 13 přes Frýdlant, kde se solí. Teď sníh díky oblevě odtál a silnice je podle Svobody i pro kamiony sjízdná.

V Libereckém kraji je dnes většinou zataženo a místy prší, teploty se pohybují od minus jednoho stupně v horách po osm stupňů na Českolipsku. Hlavní tahy jsou většinou jen holé a mokré, pozor by si měli dát motoristé na horských silnicích nižších tříd, kde je zledovatělá vrstva sněhu a komunikace mohou klouzat.

čtk