Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Silničáři pro kamiony otevřeli Oldřichovské sedlo na Liberecku, problémy se sjízdností pominuly

06. 02. 2020 | 11:15

Silničáři pro nákladní auta dnes po dvou dnech otevřeli silnici třetí třídy přes Oldřichovské sedlo mezi Mníškem a Raspenavou na Liberecku. Od úterního rána tam nesměly, protože byla pro ně kvůli sněžení obtížně sjízdná. ČTK o otevření silnice dnes informoval Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má na starost údržbu krajských silnic i části silnic první třídy.

silnicesnihtanvaldpolicie
ilustrační foto

Podle něj jsou nyní všechny silnice v Libereckém kraji sjízdné. "Žádné problémy hlášené nemám," uvedl Šén. Na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a Krkonoších je ujetá nebo zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Chemicky udržované silnice, mezi něž patří všechny hlavní tahy v kraji, jsou podle Šéna po ošetření mokré nebo vlhké.

Podle předpovědi by dnes mělo být v kraji oblačno až zataženo, postupně místy sněžení nebo sněhové přeháňky, zejména na horách. V polohách pod 400 metrů nad mořem budou srážky smíšené. Nejvyšší denní teploty budou mezi jedním a čtyřmi stupni Celsia, na horách se nad nulu nedostanou.

čtk