Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V opakovaných volbách v Radimovicích hlasovalo téměř 66 procent lidí. Vyhrálo hnutí, v jehož čele nestál starosta

26. 03. 2023 | 12:36

V opakovaných volbách v Radimovicích na Liberecku byla volební účast 65,61 procenta. Kandidovala dvě uskupení. Zvítězilo hnutí Budoucnost pro Radimovice, které porazilo hnutí Pro Radimovice, v jehož čele byl dosavadní starosta Lukáš Marek. Vyplývá to z výsledků voleb zveřejněných na webu Českého statistického úřadu.

radimovice
Foto je z jedné z fotogalerií uveřejněné na https://radimovice.cz

Radimovice jsou malou obcí s 350 obyvateli na Liberecku. V řádných volbách loni v září se tam o přízeň voličů ucházelo jedno uskupení Pro Radimovice, které sestavilo sedmičlennou kandidátku, a čtyři lidé kandidovali samostatně. Do zastupitelstva se dostalo šest kandidátů uskupení Pro Radimovice a samostatný kandidát Robert Marek.

Zastupitelstvo ale dlouho nevydrželo, kvůli neshodám postupně rezignovali zástupci uskupení Pro Radimovice. Kvůli poklesu členů pod pět, což je minimum vyžadované zákonem, se volby konaly znovu. Hnutí Budoucnost pro Radimovice v čele s Robertem Markem získalo ve volbách pět mandátů, dva má Pro Radimovice.

čtk