Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ve Frýdlantu má vzniknout nová výjezdová základna a výcvikové středisko krajské Zdravotnické záchranné služby

14. 09. 2020 | 5:37

Krajští radní na své schůzi odsouhlasili podobu Memoranda o spolupráci při vybudování výjezdové základny a výukového a výcvikového střediska Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje ve Frýdlantu. Město nabízí kraji část pozemku v blízkosti nemocnice, kde by nové prostory měly vzniknout. Memorandum projednají ještě krajští zastupitelé na zářijovém jednání.

zzs 2 DSC 0603 medium
Foto: LK

„Zajistit moderní zázemí pro Zdravotnickou záchrannou službu Libereckého kraje je pro mě naprostou prioritou. Frýdlantští záchranáři dosud pracují v pronajatých prostorech města. Ty nesplňují hygienická kritéria pro provoz a vozidla navíc musejí vyjíždět za pacienty z garáží mimo objekt, což výrazně prodlužuje výjezdové časy, i když jsou stále v limitu. Jsem proto velice rád, že město Frýdlant učinilo vstřícný krok a nabídlo kraji vhodné pozemky pro vybudování nové výjezdové základny,“ uvedl MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek pro resort zdravotnictví.

Součástí výjezdové základny ve Frýdlantu by mělo být i výukové a výcvikové středisko, které Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje předpokládá zbudovat v rámci projektu česko-polské spolupráce.

Z nové výjezdové základny již za pacienty v krizových situacích míří zdravotníci v Rokytnici nad Jizerou. V březnu letošního roku podepsal kraj se statuárním městem Liberec memorandum o výstavbě sídla Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje v ulici Kunratická. Nového sídla by se v budoucnu měli dočkat také záchranáři jablonečtí.

LK/Filip Trdla