Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ve Frýdlantu začala obnova chodníků na sídlišti mezi ulicemi Husova, Fügnerova a Lužická

05. 10. 2022 | 11:36

V pondělí 3. října 2022 začala ve Frýdlantu druhá etapa revitalizace sídliště mezi ulicemi Husova, Fügnerova a Lužická. Obnovy se v rámci této druhé etapy dočkají chodníky nad ulicí Husova k osmipatrovému bytovému domu č.p. 1189 – 1191 a poté chodníky vedoucí od tohoto bytového domu podél zahrady mateřské školy Sídlištní a také chodníky vedoucí od Husovy ulice až k ulici Fügnerova. Hotové mají být do konce listopadu.

frýdlant chodníky 4
Foto: www.mesto-frydlant.cz

„S revitalizací našeho třetího nejstaršího sídliště jsme začali už loni, kdy jsme se soustředili jednak na chodníky a parkoviště v ulici Husova a pak na vnitřní část sídliště, souběžnou s ulicemi Příčná a Lužická. Letos se zaměříme na chodníky ve spodní části sídliště se vstupem z ulice Husova až do ulic Sídlištní a Fügnerova. Tuto část jsme loni kvůli výstavbě parkoviště v Husově ulici záměrně vynechali, abychom obyvatelům nerozkopali přístupovou cestu k domovům z obou stran bytových domů,“ vysvětluje starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Chodníky budou vytvořeny ze zámkové dlažby. Tam, kde to bude nutné, dojde i k obnově kanalizačních šachet. V rámci oprav chodníků dojde i úpravě vstupů k objektům čp. 1189 – 1191 a zadním vstupům k objektům 1196 – 1197 v Husově ulici.

Foto: www.mesto-frydlant.czwww.mesto-frydlant.cz