Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Více než sto let starý most v Březinově ulici ve Frýdlantu se letos dočká rekonstrukce

28. 01. 2023 | 5:42

Kompletní rekonstrukce se letos dočká most v ulici Březinova ve Frýdlantu, který stojí u Volnočasového areálu Strmá. Více než sto let starý most trpí především přetížením, způsobeným neustálým pokládáním nových asfaltových vrstev, kterými se opravuje vozovka na něm.

frýdlant most Březinova 2
Foto: www.mesto-frydlant.cz

„Most v Březinově ulici je jedním z posledních mostů, které nám ve Frýdlantu zbývá opravit. Ty hlavní a stěžejní jsme opravili po povodni, která nás stihla v roce 2010, tento most však voda zásadně nepoškodila a tak nebylo třeba jeho rekonstrukci akutně řešit. Dnes už je ale dle mostních prohlídek na hraně životnosti,“ říká starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

„Hlavním problémem je u tohoto mostu vlastní přetížení, protože oprava jeho asfaltového povrchu probíhala vždy tak, že se prostě položila nová vrstva asfaltu a tím se zatěžoval víc a víc. Došlo to tak daleko, že dnes už je natolik přetížen, že je omezena jeho nosnost,“ dodává místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

 „Po předání dokončené projektové dokumentace přijde na řadu vyřízení stavebního povolení, k samotné realizaci opravy by mohlo dojít během léta či podzimu. Most bude mít po obou stranách chodníky a komunikace na něm bude v šíři ulice Březinova,“ doplňuje Kateřina Korečková z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

Díky obnově mostu a vytvoření chodníku na něm dojde k ucelení trasy pro pěší od centra města až k Volnočasovému areálu Strmá nebo skateparku naproti. „V loňském roce jsme zrekonstruovali chodníky v pravé části Březinovy ulice ve směru od města a jediný kousek chodníku chybí právě na mostě a k Volnočasovému areálu Strmá. Tady bude nově spolu s mostem také vytvořen, aby děti opravdu bezpečně došly až na obě sportoviště,“ uzavírá místostarosta města.

www.mesto-frydlant.cz