Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zahrada frýdlantské mateřské školy v Sídlištní ulici se mění k lepšímu. Město vyčlenilo dva a čtvrt milionu

01. 06. 2020 | 10:11

Nákladem zhruba 2 miliony a 250 tisíc korun (bez DPH) nechává v současné době Město Frýdlant obnovovat zahradu u mateřské školy v Sídlištní ulici. Součástí její proměny je vznik asfaltové cestičky pro odrážedla či kola, travnatého hřiště pro míčové hry, ohniště, dřevěné terasy s altánem nebo nového pískoviště.

FRydlantSídlištní 3
Foto: www.mesto-frydlant.cz

„Školka v Sídlištní ulici byla poslední městskou školkou, která čekala na zásah a úpravu své zahrady. Je to proto, že tamní zahrada je rozsáhlá a tak byl na její úpravu potřebný projekt, nestačily jen dílčí úpravy,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Kompletní rekonstrukce zahrady v MŠ Sídlištní začala v dubnu a během prvních prací došlo na bourání nevyhovujících herních prvků, dřevěného altánu, zpevněných ploch a starého pískoviště. „Zahrada mateřské školy bude po ukončení rekonstrukce dětem nabízet nové asfaltové cestičky pro odrážedla nebo kola, travnaté hřiště pro míčové hry, ohniště, rozjezdové svahy pro sáňkařské využití, dřevěnou terasu s altánem, pískoviště s obvodovou lavicí nebo také dřevěnou terasu ze sibiřského modřínu, u které se v budoucnu počítá se zastřešením,“ uzavírá Dana Kiliánová z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

www.mesto-frydlant.cz