Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

FlixBus spouští první mezinárodní spojení po koronavirové pauze z Liberce a Jablonce do Polska

17. 06. 2020 | 14:02

Dálková doprava se postupně vrací do stavu jako před koronavirem, a tak se nabídka spojení každý týden rozrůstá. Tento týden spouští zelený dopravce FlixBus první mezinárodní spojení. Od čtvrtka 18. června propojí Liberec s Vratislaví, Varšavou nebo Gdaňskem, ve stejný den také obnoví spojení mezi Jabloncem nad Nisou a Jelení Horou nebo Vratislaví.

flixbus rsz 1rsz flixbus 3
Foto: FlixBus

Ve čtvrtek 18. června vyjedou poprvé od otevření hranic s Polskem noční autobusy mezi Libercem a Varšavou. Odjezdy jsou naplánovány v pátek, sobotu, neděli a pondělí v 00:25 z Liberce, na cestě spoje staví ve Vratislavi ve 3:20, v Lodži v 6:40 a do cílové stanice ve Varšavě autobusy dorazí v 8:35. Na cestu zpátky se pak vydají každý týden od čtvrtka do neděle ve 21:00 z Varšavy s příjezdem v 5:20 ráno do Liberce.

Stejný den startuje FlixBus i spojení mezi Libercem a Gdyní. Dva spoje z Liberce budou vyjíždět od pátku do pondělí vždy v 11:55 a 17:25 s příjezdem do Gdyně ve 23:30 a v 6:15 ráno. Cestou je naplánována zastávka v Zawidówe, Vratislavi, Lešnu, Poznani, Žnini, Bydhošti, Gdaňsku a Sopotách. Na zpáteční cestu se autobusy vydají z polské Gdyně od čtvrtka do neděle v 6:00 a 23:15 s příjezdem do Liberce v 17:50 a 12:15.

Předminulý týden se dopravce vrátil k běžnému jízdnímu řádu na trase mezi Prahou a Libercem. Obnovené vnitrostátní i mezinárodní spoje jsou již v prodeji na webových stránkách dopravce

FlixBus nově nabízí spojení do Polska i z Jablonce nad Nisou, třikrát týdně se tak cestující můžou vydat do Jelenní Hory nebo Vratislavi. Z Jablonce vyjedou autobusy od pátku do neděle v 19:48 a příjezd do Vratislavi je naplánován na 23:15. Na cestu zpět autobusy vyjíždí od pátku do neděle v 7:00 z Vratislavi a do Jablonce přijedou v 10:40. Zároveň se obnoví spojení mezi Harrachovem, Kořenovem, Tanvaldem, Smržovkou, Jabloncem nad Nisou a Prahou.

Návrat zelených autobusů je pozvolný a na všech linkách reflektuje vývoj poptávky. „Na spuštění mezinárodních spojů pracujeme postupně. Pokud se lidé v létě k cestování vrátí a bude o mezinárodní spoje zájem, máme v plánu další destinace přidávat v návaznosti na poptávku a prodeje stávajících spojů,“ uvádí mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

Preventivní bezpečnostní opatření na palubách autobusů

Na palubách zelených autobusů stále platí bezpečnostní opatření, v rámci kterých je potřeba cestovat s rouškou a před nástupem na palubu si dezinfikovat ruce.

„Naší hlavní prioritou zůstává bezpečnost zákazníků i řidičů. Nové bezpečnostní pokyny proto zůstávají v platnosti až do odvolání,“ dodává Martina Čmielová. Ty se týkají zvýšené prevence, hygieny a dezinfekce prostor autobusu, dezinfekce pro cestující a řidiče, ochranných pomůcek, změn při nástupu i výstupu a odbavování.

Mezi výhody cestování autobusy FlixBus patří nejvýhodnější ceny na trhu, více prostoru kolem sebe a extra místo na nohy, kvalitní Wi-Fi připojení i elektrické zásuvky.

TZ