Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hygienici v kraji zatím nechali testovat 1824 lidí, v 74 případech nařídili karanténu. Počet nemocných stoupl ma 143

04. 04. 2020 | 20:16

V Libereckém kraji počet potvrzených případů onemocnění s covid-19 dnes stoupl o tři na 143. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. O jeden na sedm se snížil počet hospitalizovaných pacientů v Liberci. Šest jich je na infekčním oddělení a jeden na ARO, řekl dnes ČTK mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář. V kraji stoupl počet uzdravených ze dvou na tři, nikdo nezemřel.

coronaInfekceOrez
archivní foto lékařky z odd. infekce KNL. Foto: FB KNL

V celé zemi bylo k dnes k 17:25 potvrzeno onemocnění covid-19 u 4362 lidí, uzdravených je 78 a zemřelých 59. V Libereckém kraji je podle krajské hygienické stanice nejvíc potvrzených případů onemocnění covid-19 na Jablonecku a Liberecku, kde je 109 nemocných. Nejméně pozitivních testů mají na Českolipsku, zatím jen pět. Hygienici v kraji zatím nechali testovat 1824 lidí, v 74 případech nařídili karanténu. U dalších stovek lidí rozhodli o karanténě praktičtí lékaři.

Liberecký kraj nechal po dohodě se starosty na 23 místech v turistických oblastech svého regionu na víkend rozmístit značky zakazující vjezd či parkování automobilů. Cílem je zabránit shlukování lidí, jako tomu bylo na některých místech o víkendu v minulém týdnu. Na dodržování opatření dohlíželi dnes policisté ve spolupráci se strážníky, Závažnější problém v průběhu dne nezaznamenali, uložili jen několik pokut. "Povětšinou to šlo ale řešit domluvou, lidi respektovali omezení," řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

čtk