Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ministerstvo spustilo registraci na čtvrtou dávku proti koronaviru. Očkuje se po celém kraji

15. 08. 2022 | 16:19

Zájemci o očkování čtvrtou dávkou (druhou posilovací) se mohou ode dneška 15. srpna 2022 registrovat přes centrální rezervační systém. Rezervovat termín je možné v lékařských zařízeních v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Frýdlantu, Jilemnici a Turnově.

očkováníKNLTwitter2
archivní foto Artur Irma

„Aby byla ochrana před koronavirem co nejúčinnější v podzimních měsících, kdy všeobecně přibývá respiračních onemocnění, doporučuji vakcinaci čtvrtou dávkou na přelomu srpna a září či během září. I nadále je nejdůležitější ochrana těch nejzranitelnějších. Proto zdůrazňuji, že kromě očkování stále platí základní hygienická pravidla – ruce, roušky, rozestupy,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

Kromě vyhovujícího zdravotního stavu zájemce o vakcínu je další podmínkou časový odstup minimálně čtyři měsíce od předchozího očkování. Stejně jako předchozí dávky i tato je dobrovolná. Česká vakcinologická společnost České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně doporučuje čtvrté očkování proti covidu lidem nad 60 let nebo pro osoby od 18 let s oslabenou imunitou, případně zdravotníky, kteří s takovými pacienty pracují. Vhodné je také pro klienty a pracovníky pobytových zařízení sociální péče.

Všechna výše uvedená lékařská zařízení v Libereckém kraji očkují čtvrtou dávku vakcínou Comirnaty. Nadále očkují i první až třetí dávkou.

Registrovat se zájemci mohou na stránkách Ministerstva zdravotnictví České republiky registrace.mzcr.cz.

Bez registrace je možné naočkovat se čtvrtou dávkou v EUC Klinice v Klášterní ulici, a to každou středu od 8 do 12 hodin a čtvrtek od 15.30 do 19. V tomto očkovacím místě jsou k dispozici vakcíny Comirnaty, Spikevax a Novavax.

Veškeré aktuální informace spojené s dostupností očkovacích míst jsou k dispozici na webových stránkách ockoreport.uzis.cz.

LK/Anna Vašková