Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na letních festivalech bude zvýšený výskyt Zlatých slavíků, vystoupí Bílá, Gott, Janda i Nagy

12. 05. 2019 | 12:00

Známí čeští interpreti budou nejčastěji hlavními hvězdami letošních letních festivalů v Libereckém kraji. Vystoupí na nich i Karel Gott či Lucie Bílá. V nabídce nechybí žádná z nejznámějších akcí předchozích let, zjistila ČTK. Gott se představí na třídenním festivalu Benátská! v Liberci ve čtvrtek 25. července v programu "večírku pro nedočkavé".

Gotta doprovodí další dva zlatí slavíci Dalibor Janda a Petr Nagy. V dalších dnech 27. ročníku festivalu vystoupí švédská poprocková skupina Europe i Richard Müller, Chinaski, Čechomor, Lenny, No Name nebo Václav Neckář. Benátská je nejnavštěvovanějším festivalem v kraji, loni na něm bylo přes 40.000 diváků.

Lucii Bílou uvidí návštěvníci festivalu Sedmihorské léto v Českém ráji. Společně se skupinou Arakain vystoupí 1. srpna, lístek stojí 590 korun. V areálu v Sedmihorkách se v létě uskuteční dalších šest hudebních či divadelních představení. Koncert chystá Karel Plíhal, Anna K., Dasha i kapela Divokej Bill. Bílá se skupinou Arakain je také mezi účinkujícími festivalu Hrady.CZ, tradičně bude jeho poslední zastávkou poslední srpnový víkend Bezděz na Českolipsku. Vystoupit by měli i Kamil Střihavka, Michal Hrůza, Anna K. nebo kapely Kryštof, Mirai, No Name či Wohnout. Vstupenka na oba dny se dá nyní koupit za 810 korun.

V atypickém prostředí doskočiště mamutího můstku v krkonošském Harrachově bude i letos dvoudenní rockový festival Keltská noc. Na začátku srpna tam budou hlavními hvězdami kapely Monkey Business a Tři sestry. V předprodeji se vstupenka na celý festival prodává za 702 koruny.

V oblasti elektronické taneční hudby se zřejmě v kraji opět stane nejnavštěvovanější akcí dvoudenní festival Mácháč, který se tradičně bude konat na pláži u Máchova jezera předposlední srpnový víkend. V minulých letech si ho nenechalo ujít kolem 10.000 lidí, základní vstupné na oba dny je 1590 korun, na pátek stojí vstupenka 1190 Kč a na sobotu 890 korun.

Událostí pro příznivce jazzu bude zastavení festivalu Bohemia JazzFest v Liberci. Na náměstí u radnice bude koncert 11. července a vstupné se neplatí. Z měst v kraji tradičně nejbohatší program chystá Jablonec. Festival hudby nazvaný Jablonecké tóny bude od 28. května do 13. září. "Aktuálně je v přípravě 42 akcí, které se budou konat převážně na Mírovém náměstí a letní scéně Eurocentra. Koncerty se rovněž připravují v jabloneckých kostelech, na molu na přehradě nebo například na náměstí Dr. Farského," uvedla za radnici Adéla Říhová.