Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Odstrojené stromky se v Jablonci budou svážet od 10. ledna, v Liberci už od Tří králů

05. 01. 2022 | 5:51

Od pondělí 10. ledna se budou v Jablonci nad Nisou svážet vánoční stromky. Další dva svozy jsou plánované na pondělí 17. a 24. ledna. Stromky je třeba odložit na stanoviště tříděného odpadu.

stromkyPopelnice
ilustrační foto z FB Liberec.cz

„Stromky odkládejte pouze ke stanovištím na tříděný odpad. Ty, které budou odložené vedle černých popelnic a kontejnerů na směsný komunální odpad, nebudou svezené!“ varuje Jablonečany Barbora Šnytrová z oddělení správy místního hospodářství jabloneckého magistrátu. Podle ní je ideální nechat stromek vcelku, neřezat ho na menší části, ani jej neodkládat do jakékoli nádoby na odpad či pytle, nesvazovat ho provázkem apod. „Stromky se pak seštěpkují, proto je třeba, aby na nich nezůstaly žádné háčky apod.,“ dodává Šnytrová.

V sousedním Liberci bue svoz vánočních stromků probíhat už od čtvrtka 6. ledna. "Prosíme, abyste kompletně odstrojené stromečky odkládali pouze u centrálních kontejnerových stanovišť (v zástavbě rodinných domů u stanovišť kontejnerů pro sběr tříděného odpadu ). Odtud je budeme postupně odvážet k dalšímu využití," vyzvala radnice občany na facebookovém profilu města.

JN/Jana Fričová, FB Liberec.cz