Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policisté neřešili v neděli ani jednu dopravní nehodu. Něco takového se stalo poprvé v tomto tisíciletí

23. 03. 2020 | 11:04

Policisté v neděli v Libereckém kraji neřešili ani jednu dopravní nehodu. Podle krajské mluvčí policie Dagmar Sochorové se něco takového stalo poprvé, minimálně v tomto tisíciletí.

nehoda hasiči1
Ilustrační foto

"Ani velitel naší dopravní policie nepamatuje, že by byl den, kdy by nám v kraji nebyla oznámena ani jedna dopravní nehoda," uvedla Sochorová. "Samozřejmě nelze vyloučit, že se nějaká drobnější stala a řidiči ji řešili přes euroformulář," dodala.

Menší počet dopravních nehod v posledních dnech souvisí i s omezeními, která platí v rámci zamezení šíření nového koronaviru. Provoz na silnicích je po zavedení nouzového stavu od 12. března výrazně slabší. "Nehod není méně jen u nás, je to celorepublikový trend," uvedla Sochorová. V neděli byl den bez nehod podle statistik policie i v Karlovarském kraji, ve čtyřech dalších krajích policisté řešili po jedné nehodě.

Úbytek dopravních nehod je patrný i podle denních statistik, které policie zveřejňuje na svém webu. První kompletní březnový týden se v Libereckém kraji stalo 74 nehod, v uplynulém týdnu jich policie řešila 46.

Počet dopravních nehod v Libereckém kraji letos v březnu po týdnech

týden počet nehod mrtvých těžce zraněných lehce zraněných
neděle 1. března 5 1   8
2. - 8. března 74   1 19
9. - 15. března 64     8
16. - 22. března 46     9

Zdroj: Policie ČR

čtk