Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Preciosa Lighting: z Křišťálového údolí do celého světa. Její instalace jsou i ve vile Tugendhat

24. 01. 2021 | 16:25

Další z firem, které působí v Křišťálovém údolí, je Preciosa Lighting, společnost, jež rozvíjí staleté tradice a jedinečné umění zručných řemeslníků z Křišťálového údolí. Důkazem kvality jejích výrobků je celá řada designových ocenění, které pravidelně získává.

vila Tugendhat.
Brněnská vila Tugendhat. Foto z www.kudyznudy.cz

„Preciosa Lighting je firma, která dokázala uchovat dovednosti a umění místních sklářů a lustrařů, navázat na ně současnými inovacemi a udržet a stále posilovat své postavení na světových trzích,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Svítidla z kamenickošenovské společnosti zdobí luxusní interiéry po celém světě. Preciosa Lighting  svým klientům nabízí komplexní servis od dodání designu na míru přes výrobu a instalaci až po následnou údržbu. Ve výrobě využívá nejmodernějších technologií, jakými jsou tištěné spoje, optická vlákna, LED či nanotechnologie. Tradice českého křišťálu a skla snoubená s nejnovějšími technologiemi 21. století dobývá srdce milovníků designu všech generací.

Preciosa Lighting má své sídlo a výrobu na severu Čech, ale pobočky jsou rozesety v mnoha městech a zemích od Los Angeles po Hong Kong. Po celém světě se také nalézají velkolepé i minimalistické instalace jejích svítidel. V Česku jsou to například lobby hotelu Josef v Praze, restaurace Bellevue v Praze, Buddha Bar v Praze nebo brněnská vila Tugendhat.

LK/Jan Mikulička