Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pro Turnov a vesnice v okolí je rozhodující území tzv. obce s rozšířenou působností, ne okresu

29. 03. 2021 | 18:39

Kromě nákupů lze v rámci karastru Obce s rozšířenou působností (ORP) Turnov také sportovat a trávit volný čas. Jde o reakci na to, že vláda prodloužila protiepidemická opatření, která začala platit od pondělí 22. března, a obce v působnosti ORP se opět ocitly v nejistotě, zda se jejich obyvatelé mají pohybovat v okrese, v němž vesnice leží, nebo mohou "přes dálnici" do Turnova.

cykloGWJ 02charousek
Archivní foto Pavel Charousek

"V rámci komplikovaného ORP Turnov se objevily dotazy, zda je možné sportovat opět striktně jen v rámci okresu, nebo zde platí výjimka stejně jako v případě pohybu a pobytu. Ministr vnitra Jan Hamáček připojil své odůvodnění a pro Turnov opět platí udělená výjimka jako v případě z omezení pohybu. Slovo okres v našem regionu nahrazuje území ORP Turnov. Sportovat tak lze v rámci celého ORP Turnov," uvedla na webu města mluvčí Zdenka Štrauchová.

www.turnov.cz